• Que Linda Style

Niet 'normaal' maken want niet normaal is!
Niet wegkijken

Niet goedpraten

Niet uitwissen

Niet apart zetten

Niet 'normaal' maken wat niet normaal is!


woorden van Koning Willem Alexander op 4 mei 2020


Ik denk zo enorm relevant.

Dus moeten wij allemaal onze ogen open houden, ons hart open houden en onze stem laten horen. Altijd met respect.

Woensdag 24 juni was er de persconferentie. Met enorm veel versoepelingen. Ik hoor versoepelingen van maatregelen die tegelijk zo tegenstrijdig zijn. Ineens mag er zoveel!?

Mijn hoofd kan het niet bijhouden en tegelijk heb ik sinds deze woensdag een nare smaak in mijn mond en een vreemd soort van onderbuik gevoel.


Begrijp mij niet verkeerd ik ben blij vanwege de versoepelingen MAAR "ineens" mogen de verzorg en verpleeghuizen ook weer als van ouds bezoek ontvangen. En naar buiten als er in het huis geen besmettingen zijn. Zonder 1,5 meter afstand. Wat fijn toch zou je denken. Ja, deels maar leg het maar eens uit aan deze mensen en wat als er een nieuwe piek komt, de zogenaamde 2e golf........ gaan we deze mensen dan weer opsluiten? Omdat het zo goed voor ze is? Dat is toch niet te verkopen? Ik begrijp het zelf al niet eens!

Opgesloten zijn zo was het voor deze mensen, soms zelfs dubbel. In het huis en op de kamer zelf. Later mocht er soms wat meer maar als je op leeftijd bent en afhankelijk van zorg heb je weinig om handen en duren dagen, weken, maanden heel erg lang!!


Kijk het virus is niet weg en ik begrijp dat veel versoepeling te maken hebben met puur economische redenen. Maar er is ook al langer het gevoel over de schade die de maatregelen aanrichten. Schade die niets met geld te maken hebben.


Mijn hart breekt bij zien van de 96 jarige mevrouw die erover denkt in hongerstaking te gaan. En mijn hart breekt bij het zien van bovenstaande foto van een echtpaar die elkaar 102 dagen niet gezien hebben en elkaar zo 'mogen' knuffelen en vasthouden. Dit is een voorbeeld uit Spanje. https://www.facebook.com/hartvannederland/videos/970993263343898/


Dit kan niet waar zijn en we kunnen dit niet accepteren!!


De mensen in instellingen zijn de afgelopen maanden kapot gegaan van eenzaamheid. En ook ik heb de afgelopen maanden gezien hoe deze huizen op slot zaten.


Hekken, linten, afzettingen, afstand, verdriet en eenzaamheid bij de bewoners en ook hun geliefden. Verwardheid en het niet begrijpen. Vragen hoelang het nog zal duren. Geen contact mogen maken. Echt contact. Zo was er een mevrouw wiens partner al 52 jaar in een huis woont en ze normaal gesproken uren lang met hem gaat wandelen, nu niet vertelde ze ...... bijna 4 maanden niet. Ze kijkt op die dag naar hem door een hek heen.


Dit leed en verdriet is niet te fixen met geld!! Het is net als als slaap dat kan je ook niet inhalen .... de schade is al opgelopen en opgeslagen in het lichaam. En dat maakt mij erg bezorgd. Vooral over de eventuele tijd na de zomer en als de overheid obv gegevens versoepelingen moet terugdraaien.


Ik vraag je blijf kritisch, blijf nadenken, blijf respect houden voor ieder zijn mening en grenzen ook nu er zoveel versoepelingen zijn.


Ik heb het nu over de ouderen maar zoals ik eerder schreef zoveel leed, eenzaamheid en verdriet is niet te fixen. Dit leed is er in alle lagen van de bevolking en bij alle leeftijden.


Laten we oog houden voor dat wat er gaande is. Het niet goed praten, niet wegkijken, niet uitwissen en niet apart zetten. Nu niet straks niet. Zet de mensen die we proberen te beschermen niet apart. Wie zijn wij om dat te beslissen? Welke bescherming is de juiste?


AP Photo/Emilio Morenatti

65 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven