• Que Linda Style

Internationale Dag van de Dans

Dans is voor mij de manier om in contact te komen, mij te verbinden. Met mijn lichaam, mijn gedachten, mijn gevoelens en met mensen. Eigenlijk met zoveel.

Ik voel aan en 'lees' lichamen. Dit is mijn manier van verbinden en heb ik nodig om te functioneren. Geef mij muziek en dans en het ontstaat vanzelf.


En hoe vaak heb ik mij niet verbonden met mensen die deze taal ook spreken, de taal van dans. En het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, wat je leeftijd is, je status, welke huidskleur je hebt. En maar al te vaak weet ik niet eens je naam .... het doet er niet toe. Is dat niet wat mij zo enorm aanspreekt aan bv. dansfestivals. Het samen zijn voor de liefde voor dans en deze passie te delen. En daar hoort ook reizen voor dans bij.


Hoe vaak ben ik niet op plekken geweest waar ik zonder dans niet zou zijn geweest (niet dat ik altijd even veel gezien heb van deze plekken maar goed haha), hoeveel mensen heb ik niet ontmoet dankzij dans en met hoeveel mensen heb ik niet gedanst tot in de vroege morgen en het leven gevierd. Van zoveel docenten mogen leren en mij te laten inspireren.

Te leren het leven te relativeren, te accepteren door dans en muziek.


Letterlijk de zon zien opkomen al dansend en dansen met een paar vrouwen in Afrika zijn een van van de vele hele mooie herinneringen. Hoe vaak heb ik niet gevoeld dat dan die lach en traan zo dicht bij elkaar liggen. En op zulke momenten is er heel veel uitgewisseld, zonder woorden maar in beweging.


Op deze momenten voel ik mij het meest Linda!! En deze Linda mis ik ......


Vandaag vier ik deze dag klein, intiem, alleen en thuis. Maar met een online dansles gepland. Het is fijn en er is verbinding maar zou 'koud' en het komt niet in buurt van. Ik doe het om te blijven leren maar het is niet hetzelfde.


Totdat bovenstaande kan, dans ik door, op afstand, meer alleen en nog meer als een malle in huis :-)33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven