• Que Linda Style

"Dance can help restore joy and stability in troubled lives"

Bijgewerkt: 18 mrt 2020


Afgelopen donderdag heb ik als vrijwilliger geholpen tijdens de dansmiddag voor mensen met dementie.


Ik was daar op onderzoek om zelf te zien wat het effect is én ik ben geraakt!

Dit alles ter voorbereiding van een opleiding die ik wil gaan starten op korte termijn. Een opleiding die mij leert hoe ik door dans de gezondheid en het algemeen welbevinden kan vergroten van mensen die b.v. alzheimer, parkinson, MS, artritis en andere hersenbeschadigingen/chronische fysieke en/of mentale aandoeningen hebben.


In Den Haag in een verpleeghuis is er de wekelijkse dansmiddag voor mensen met dementie. Wat een ontzettend mooi initiatief en ik heb veel respect voor een ieder die zorgt dat dit elke week weer georganiseerd kan worden. En hoe tof dit alles is onder begeleiding van live muziek, alsof het een avond uit is!


Van de gesloten afdelingen komen allerlei mensen onder begeleiding naar beneden, sommige lopen nog, sommige zitten in een rolstoel of hebben een rollator. Er komen ook mensen van buiten het verpleeghuis van bv. de dagopvang. Een ieder krijgt een hartelijk welkom en men neemt een plekje in de zaal. Tussendoor in de pauze krijgt ieder wat limonade. Er zijn medewerkers, vrijwilligers en familieleden aanwezig die allemaal meehelpen.


En ik ben geraakt .... want ik zag twinkelingen in ogen verschijnen toen de muziek begon te spelen en de mensen begonnen te dansen. Ik hoorde mensen de liedjes meezingen. Ik zag 'jonge meisjes' en 'stoute dames' op de dansvloer. Ik zag charmante heren die de leiding namen tijdens een dans. Ik zag familieleden die een mooi moment samen beleefde op de dansvloer. Ik zag vooral veel mensen lachen en plezier hebben.


Kortom ik zag mensen achter de dementie.


Ik ga dit zeker vaker doen en ik stimuleer jou als je tijd hebt een keer mee te doen en je op te geven. Via deze link kun je de informatie vinden. Het is vrijwillig ja maar de mooiste glimlachen krijg je ervoor terug!

78 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven