Dancing allows me to embrace

my body and it expresses

what I can not say


It really unlocks the box inside

where I hide my joy

- Linda de Rijk -

 
TwitterHeader.jpg

Wat de vraag ook is DANS is het antwoord!

- Linda de Rijk - 

OVER LINDA

Mijn naam is Linda de Rijk en al op jonge leeftijd ben ik met dansen begonnen.

 

Zo heb ik ballroom, Latijns Amerikaanse dansen, flamenco, zouk en salsa gedanst. Eerst LA salsa maar al snel mede door een reis naar Cuba de Cubaanse salsa. De Cubaanse salsa/dansstijlen en cultuur hebben mij vanaf dat moment

diep geraakt en zijn een onderdeel van mijn leven geworden. 

Dansen is mijn passie. Als ik dans voel ik mij vrij, voel ik mij gelukkig en ben ik echt één met mijn lijf. Uit eigen ervaring weet ik maar al te goed dat er soms geen woorden zijn voor dat wat je voelt.

 

Dans en muziek zijn voor mij essentieel om te voelen en hebben mij geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling.

Ik kom zelf ook keer en keer weer erachter dat wat de vraag ook is DANS is het antwoord!

Ik ben gediplomeerd danscoach, docent kleuter en kinderdans, ik ben bezig met de afronding van de opleiding Switch2Move (dansen voor mensen met dementie, parkinson en ms) en heb vele trainingen gedaan zoals ervaringsdeskundigheid in de GGZ en lichaamsgerichte traumaverwerking. 

Vijf jaar lang danste ik in het demoteam van Jorge Gomez van dansschool El Son Cubano in Groningen en later in de (meiden) formatie 'Las Chicas del Son'. In 2017 zijn we 2e geworden op het NK Salsa met deze formatie in de categorie teams. Met beide teams hebben wij op verschillende (internationale) evenementen en festivals opgetreden.

In mijn vrije tijd bezoek ik als het even kan een van de vele salsafestivals die er worden georganiseerd in binnen-en buitenland. Natuurlijk om mijzelf te blijven ontwikkelen maar zeker ook om de passie te delen!

OVER QUE LINDA STYLE

Over het logo:

Que Linda Style betekent letterlijk vanuit het Spaans vertaald wat een mooie stijl.

En dan heb ik het niet over mijn stijl maar over die van jou! 

In het logo zijn de kleuren van Nederland en Cuba verwerkt. Cuba vanwege mijn liefde voor de Cubaanse dansen en cultuur.

Bij de letters en het logo van de dansende vrouw horen woorden als: 

stijlvol, sierlijk, compleet, in beweging en vrijheid

Over wat wil ik:

 • Dans voor iedereen ongeacht de mogelijkheden van het lichaam.

 • Dans als middel om te communiceren. 

 • Emoties en ervaringen middels dans uiten, delen, verwerken en een plek geven. 

 • Ik wil dat iedereen de vrijheid heeft om te dansen, waar dan ook.

 • Dat door dans je je vrijer en zelfverzekerder gaat voelen op de 'dansvloer' en daarbuiten. Het effect van dans gaat veel verder dan de 'dansvloer'.

Over hoe ik dat doe:

 • Ik reik je mogelijkheden aan, toon je nieuwe opties en daag je uit! Het is geheel aan jou te kiezen wat je gebruikt. 

 • Ik deel mijn dans en levenservaring met je. Ik neem je mee in mijn passie voor dansen. Beide als ondersteuning en alleen als het past.

 • Ik breng je in beweging. In een ruimte die veilig is.

 • Mijn doel is altijd dans en beweging. Het is geen kwestie van goed of fout. Het gaat niet om mooi of in de maat. Maar het gaat om beweging, hoe klein deze ook is. En door de beweging weer in contact te komen met je lichaam.

 • Ik wil je leren hoe goed dansen voor je gezondheid is. En dat dat doorwerkt wel dagen lang. Ik geloof in dans en beweging. Soms is dat heel fijn en soms lastig en ingewikkeld. Dat hoort erbij. Op de lange termijn zijn er ontzettend veel voordelen voor je gezondheid, lichamelijk en mentaal.

 • Tijdens dans en bewegingscoaching kies je zelf hoe ver of diep je wilt gaan. Echter wanneer ik merk dat je een 'zetje' nodig hebt zal ik je die bieden. De keuze is aan jou. We doen niets wat je niet wilt. Maar bij mij kom je wel als je serieus iets aan wilt gaan en wilt bewegen. Ik ben niet bang te benoemen wat ik zie en niets is te gek! 

Kortom met mijn passie voor dans wil ik je aansteken ook als je nooit eerder gedanst hebt.

 • Hier heb je ook gelijk het antwoord op de vraag moet ik kunnen dansen? Je kan het al want als je kan bewegen kan je dansen. Ik werk veel met dansexpressie.

Tijdens dans en bewegingscoaching ben ik niet een docent maar meer iemand die samen met jou danst. Als iemand met wie je op gelijkwaardige, respectvolle manier kan dansen, mag dansen.

Je mag zijn wie jij bent, worden wie jij bent met je eigen mooie stijl. Laat het mij zien!

 • Wat is dans en bewegingscoaching?

Dans en bewegingscoaching gaat ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Door te dansen en te bewegen coaching kom je ‘uit’ je hoofd en ‘in’ je lijf en word je je meer bewust van je lichaam. 

Door gerichte dansopdrachten en feedback van mij kom je tot verdieping, inspiratie, bewustwording en is er ruimte voor verandering en groei. Tijdens een sessie geeft je lijf je door jouw dans en jouw beweging aan wat er werkelijk speelt.

We gebruiken dat direct in de sessie. Een sessie kan zowel individueel als in groepsverband.

 • Hoe ziet een sessie eruit?

We beginnen altijd met een opwarming. Het thema waarmee we werken vertaal ik stap voor stap voor je naar dansopdrachten met (meestal) ondersteuning van muziek. Na de dansopdracht geef ik feedback op wat ik heb gezien en vraag ik naar wat jij hebt ervaren tijdens het dansen.

 

Dans en gesprek wisselen elkaar af. Door deze combinatie word het duidelijker wat er echt in jou leeft, waardoor er nieuwe inzichten ontstaan en er ruimte is voor ontwikkeling en groei.

 

Tijdens een individuele sessie staat het thema/de coachingsvraag waar jij aan wilt werken centraal.

Vooraf maken we dit samen helder. Door gerichte dansopdrachten en de coaching komen we bij jouw doel. Denk hierbij aan je zelfvertrouwen vergroten, contact maken met je lijf of leren je grenzen aan te geven.

 

In groepsverband werken we met een vooraf vastgesteld thema. Denk hierbij aan samenwerking en een onderwerp als ruimte. In een groep werk je ook met elkaar. De groepsdynamiek heeft een versterkende werking. 

 

 • Moet ik kunnen dansen of dansles gevolgd hebben?

Nee, want we gaan er vanuit dat iedereen kan dansen.

Je beweegt en danst dus zoals jij bent, wat jij voelt, alles is goed!

Dans en bewegingscoaching baseert zich op de methode qua dans van dansexpressie. Dansexpressie gaat ervan uit dat iedereen kan dansen, ongeacht de mogelijkheden van het lichaam. Bewegen is dansen. Dat maakt het zo geschikt voor een hele brede doelgroep.

wat de vraag ook is DANS is het antwoord! © 2020 by Que Linda Style

Werk aan je persoonlijke ontwikkeling door dans en beweging

Go to link